Globalna pandemija pokazala je da ‘digitalizacija’ poslovanja i nije tako nemoguća misija za velik broj organizacija, ali i dodatno potvrdila činjenicu da je postojeća radno-pravna regulativa kruta, komplicirana i ne prati duh vremena. Potaknuta time Vlada sad najavljuje značajne izmjene Zakona o radu, njegovu fleksibilizaciju i otvaranje više prostora za nestandardne oblike rada u praksi. Tijekom rujna će započeti formalne konzultacije sa socijalnim partnerima, između ostalog i o uvjetima pod kojima se ubuduće može organizirati rad od kuće. Što bi to konkretno trebalo značiti za poslodavce, a što za zaposlenike?

Je li došlo vrijeme za fleksibilizaciju Zakona o radu? Koja bi praktična rješenja povećala konkurentnost našeg gospodarstva? Može li se postići konsenzus socijalnih partnera?

Kako na sva ta pitanja gleda pravna struka, kako sindikalni predstavnici, a kako HR-ovci poslušajte u prvom jesenskom podcastu HR Centra u utorak, 22. rujna 2020. godine s početkom u 15:00 sati.

Naši sugovornici bit će Arna Bušljeta, predsjednica Sindikata radnika Privredne banke Zagreb, Vladimira Senčar Perkov, direktorica Ljudskih resursa INA d.d. i Damir Delišimunović, partner u odvjetničkom uredu Delišimunović&Puljak. Moderator je i ovaj put Marino Miloš, Plus HR Consulting.

Prijave na linku.

Partneri

Login

Zaboravili ste lozinku