HRS_2018_naslovna11. HR Summit će se održati 25. i 26. svibnja 2018. u Amadria Park, Šibenik.

Tema HR Summita 2018. ‘Upravlja li HR transformacijama poslovanja?‘ odnosi se na aktualne univerzalne i značajne transformacije organizacija, poslovnih modela i poslovanja, kao i na jasna i velika očekivanja koja su u tom kontekstu usmjerena prema HR-u.

Živimo u doba IV. industrijske revolucije u kojoj se zbivaju radikalne transformacije poslovanja, uvjetovane nikad prije viđenim tehnološkim napretkom u području ICT, pametnih tehnologija i digitalizacije.

Taj napredak ima značajan utjecaj na organizacijsko upravljanje ljudskim potencijalima, postavlja nove izazove pred HR-funkciju i otvara nove mogućnosti stručnjacima koji se bave upravljanjem ljudskim resursima.

S druge strane, aktualna industrijska revolucija prisiljava organizacije na stalno optimiziranje svojih organizacijskih struktura i funkcionalnosti, na sve brže promjene strategija i prilagodbu poslovnih ciljeva u svrhu stvaranja inovativnijih i kompetitivnijih rješenja, proizvoda i usluga, pri čemu je nužno održati i eventualno poboljšati svoju poziciju na tržištu.

U svemu tome značajno se povećavaju potrebe za adekvatnom i što bržom prilagodbom radne snage (zaposlenika, stručnjaka i menadžera). Javlja se potreba za razvojem novih kompetencija zaposlenika, pa u tu svrhu nastaju i novi modeli radnih odnosa, zapošljavanja, načina rada i novi sustavi nagrađivanja koji su povezani sa specifičnim oblicima primjene novih tehnologija i tzv. ‘pametnim’ rješenjima.

Od HR-funkcije se očekuje prilagodba zahtjevnim transformacijama, ali i više od toga. Očekuje se neposredniji angažman HR-a u planiranju i implementaciji transformacija, u području optimiziranja organizacijske strukture i funkcionalnosti te usmjeravanju organizacijske inovativnosti i poduzetničkog pristupa. Istodobno, od HR-a se očekuje i ‘unutrašnja’ transformacija, odnosno nova rješenja i inovativnost u primjeni pametnih tehnologija u području upravljanja ljudskim resursima i razvoju ljudskih potencijala.

Tijekom HR Summita 2018. domaći i strani stručnjaci iz područja upravljanja ljudskim resursima prezentirat će aktualna i primjenjiva iskustva iz prakse, kao i inovativne ideje koje potencijalno mogu doprinijeti razvoju struke.

S druge strane, oni sudionici Summita kojima upravljanje ljudskim resursima nije primarna uloga, kao što su poduzetnici, ekonomisti, menadžeri i drugi stručnjaci, imat će priliku osvijestiti i podrobnije saznati što upravljanje ljudskim resursima kao struka može učiniti u suočavanju s navedenim izazovima.

U sklopu održavanja 11. HR Summita, dodijelit će se nagrada HR Manager Godine koja predstavlja jedinstvenu nagradu ovakve vrste u Hrvatskoj, a cilj izbora jest ukazati svima na važnost funkcije ljudskih resursa u kompanijama te istaknuti najbolje profesionalce.

Više o 11. HR Summit

*HR Summit će se bodovati u skladu s pravilima Hrvatske psihološke komore

Partneri

Login

Zaboravili ste lozinku