HRCentar_HRBuzz_25.11.2015. (2)U srijedu, 25. studenoga održan je drugi HR Buzz na temu Motivacijski sustavi. U panel raspravi sudjelovali su HR Manageri: Božica Antunović (Combis), Mirela Makovičić Mujić (Hrvatska pošta), Ana Marušić (Atlantic grupa) i Alan Žunić (Billa). Moderator je bila Antea Popović (HR Centar, Pevec).

Kolege iz različitih industrija prenijeli su svoja iskustva o različitim pristupima motivaciji djelatnika. Iako ne postoji savršeni motivacijski sustav i nema univerzalnog sustava koji će zadovoljiti sve djelatnike, važno je prilagoditi sustave industriji u kojoj radimo i generacijskim specifičnostima te kroz pozitivan pristup i iskrenu komunikaciju implementirati motivacijske alate.

Panelisti su istaknuli kako je nužno da ‘higijena’ u motivacijskom smislu bude zadovoljena, kako bismo uopće mogli graditi pravedne i poticajne motivacijske sustave. To se prvenstveno odnosi na sustav plaća koji od djelatnika treba biti percipiran kao interno pravedan.

Ovisno o industriji, djelatnicima se nude fleksibilnost radnog vremena, neformalnost pristupa i komunikacije uz aktivan rad na poticanju ugodne radne atmosfere, intenzivno ulaganje u edukaciju i razvoj, kvalitetno i pravovremeno informiranje o promjenama i smjeru kretanja cjelokupne tvrtke, timske radionice i druženja, sportski susreti, ‘otvorena vrata’ te mnogi drugi alati o kojima su panelisti otvoreno govorili.

Uloga ljudskih potencijala u motivaciji djelatnika je velika, no svi su naglasili kako bez uključivanja rukovoditelja i osnaživanja istih da u svojim timovima kvalitetno koriste motivacijske alate, pravog učinka – nema. Rukovoditelji su ključni motivatori unutar organizacije.

I u situacijama u kojima nemamo mnogo resursa za uvesti različite motivacijske alate, uvijek nam ostaju oni koji su zapravo i najutjecajniji: otvorena komunikacija, empatija prema djelatnicima, jasna povratna informacija i priznanje za rad i trud.

Zahvaljujemo svim panelistima i sudionicima HR Buzz-a na zanimljivim praksama te spremnosti da svoje iskustvo podijele sa kolegama iz struke.

Vidimo se na novom druženju HR Centra!

HRCentar_HRBuzz_25.11.2015. (1) HRCentar_HRBuzz_25.11.2015. (6) HRCentar_HRBuzz_25.11.2015. (5) HRCentar_HRBuzz_25.11.2015. (4) HRCentar_HRBuzz_25.11.2015. (3)

Partneri

Login

Zaboravili ste lozinku